Whatsapp web

WhatsApp op je PC of Laptop? Het kan en ingewikkeld is het helemaal niet. In deze handleiding laten we je zien hoe je de app kan gebruiken op een PC, laptop of tablet.

WhatsApp web installeren en koppelen
WhatApp Web werkt via browsers zoals Chrome, Firefox, Microsoft Edge en Opera. Je moet dus één van deze browsers hebben om online te kunnen chatten met je contacten.

Zorg er allereerst voor dat je de allerlaatste versie van WhatsApp op je smartphone hebt, even updaten dus als je niet over de laatste versie beschikt. Je kan daarna naar deze website gaan en een zogenaamde QR code scannen. Indien je de QR code niet direct ziet, zie je een grote ronde groene knop, druk daarop om de QR code te laden.

Je moet de code nu scannen met je smartphone via de app. Het werkt voor Android, Apple en Windows smartphones maar allemaal net iets anders, hieronder een overzicht.

  • Android
    Open WhatsApp en ga naar het menu en kies voor WhatsApp Web
  • iPhone
    Open WhatsApp en ga naar instellingen en kies voor WhatsApp Web
  • Windows Phone
    Open WhatsApp en ga naar het menu en kies voor WhatsApp Web

Richt je smartphone op de QR code zodat deze gescanned kan worden.
Dat duurt meestal  slechts enkele seconden. Direct daarna, verschijnt er een browservenster, waarin je al je contacten en laatste chats kan zien.

Chatten, bellen en videobellen

Bijna alle mogelijkheden die de app biedt kan je ook op je PC benutten.
Heb je een microfoon op je PC of voor laptop? Dan kan je daarmee bellen of gesproken berichten versturen. Als je over een webcam beschikt, kan je zelfs videobellen. Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon te chatten met je contactpersonen of nieuwe contacten toe te voegen. Met de paperclip rechtsboven WhatsApp Web is het mogelijk om video’s en foto’s te versturen.

Je moet echter wel zorgen dat je smartphone in de buurt van je PC of laptop blijft. Ook is het noodzakelijk om een internetverbinding op je smartphone aan te houden. Zodra je smartphone geen contact kan maken met het internet, werkt WhatsApp Web ook niet meer.

Tip: Wil je grote videobestanden versturen of videochatten? Gebruik dan altijd WiFi, dat scheelt erg veel dataverbruik op je mobiele abonnement!

Bureaubladmeldingen ontvangen

meldingen whatsapp webHet mooiste is dat je bureaubladmeldingen kan aanzetten. Zolang je smartphone in de buurt van je laptop of PC is, kan je dit soort meldingen ontvangen. Als iemand je een bericht verstuurd of probeert te bellen, verschijnt een popup venstertje, die je kan openen of wegklikken.Erg handig als je niet de hele tijd je smartphone wilt pakken om te kijken wat er is binnengekomen. En natuurlijk helemaal ideaal als je op je werk af en toe je berichten wilt checken maar niet steeds je smartphone kan of mag pakken.

Whatsapp Web gebruiken? Dat kan overal en altijd!

Er is ook een programma dat je kan installeren, zodat je geen browser nodig hebt. Het voordeel van het programma is dat je ook bureaublad meldingen ontvangt als je Firefox of Google Chrome niet hebt openstaan. Dit programma is beschikbaar voor zowel MAC en alle Windows besturingssystemen vanaf Windows 8.1 Heb je een oudere versie van Windows of gebruik je een Linux distributie? Dan kan je alleen gebruik maken van Whatsapp Web in de browser.

telefoon bijna leeg
Is je smartphone bijna leeg? Dan krijg je een melding in je beeldscherm, vlak boven al je contactpersonen. Erg handig als je niet doorhebt dat het tijd is om je smartphone op te laden.

Handig voor bedrijven

Bedrijven willen steeds vaker bereikbaar zijn via de meest gangbare chat apps, zodat klanten makkelijk contact kunnen opnemen. Dankzij WhatsApp Web en het soortgelijke programma, is dat erg makkelijk geworden.

Whatsapp web
4 (80%) 7 votes
Titel
Handleiding Whatsapp Web
Naam artikel
Handleiding Whatsapp Web
Beschrijving
In deze Whatsapp web handleiding leer je hoe je de app op je tablet, laptop, PC of MAC kan gebruiken.
Auteur
Uitgever
Dutch Unity
Logo