Whatsapp storing

Gisteravond en vannacht had Whatsapp storing. De dienst was gedurende 4 uur amper te gebruiken en rond middernacht was er een totale storing.

Whatsapp storing was wereldwijd een probleem

whatsapp storingDe eerste storingsmeldingen kwamen rond 21:54 uur binnen bij onder andere allestoringen.nl De meest voorkomende storingsmeldingen van gebruikers waren het niet kunnen maken van een verbinding of berichten werden niet. Een klein uur nadat enkele mensen de Whatsapp storing hadden waargenomen ontstond er een wereldwijde storing. Gedurende anderhalf uur hebben alle gebruikers van de chat app last gehad van de storing.

In Nederland hebben de meeste mensen weinig van het probleem gemerkt aangezien de storing zich voordeed tussen 21:54 uur en 01:15 uur. Na 22:00 uur wordt de app in Nederland minder gebruikt aangezien mensen zich dan opmaken om te gaan nestelen. In andere landen, waaronder de VS, Braziliƫ en Japan hadden mensen wel veel last van het probleem. Mensen konden Whatapp niet gebruiken en daardoor niet communiceren met hun contacten.

In Nederland zijn er 9,8 miljoen mensen die de app op hun smartphone of tablet gebruiken. Wereldwijd zijn er maar liefs 1,3 miljard mensen die gebruik maken van de chat app.

Als er een Whatsapp storing is, zijn er dus 1,3 miljard mensen zijn die geen gebruik kunnen maken van de app. Dat is voor sommige mensen meer dan lastig aangezien ze de app ook gebruiken voor hun werk. Facebook, eigenaar van de chat app heeft niet bekend gemaakt wat de storing heeft veroorzaakt.

Whatsapp offline? Deze oplossingen helpen misschien

Als Whatsapp offline lijkt te zijn is het natuurlijk niet mogelijk om berichten te ontvangen en verzenden en dan zitten sommige mensen in zak en as.
Het is natuurlijk geen ramp als je een uurtje niet kan chatten maar als je toevallig hebt afgesproken via Whatsapp of de app voor zakelijke doeleinden gebruikt, is een storing erg lastig.

Een voordeel is dat je bijna altijd het nummer hebt van je contactpersonen. Die staan natuurlijk gewoon in de app zelf. Je kan dus altijd even bellen met iemand of een SMS bericht sturen. Wel erg ouderwets maar goed.

Wil je een bijlage sturen dan kan je een MMS bericht versturen. Telecom bedrijven wisten voor de opkomst van de smartphone dat mensen meer wilden doen dan alleen een SMS bericht versturen. Dus kwamen ze met de opvolger van SMS, het MMS bericht. Dat is een aantal jaren een redelijk succes geweest maar tegenwoordig wordt MMS amper gebruikt. Zelfs SMS berichten worden bijna niet meer verstuurt, Whatsapp is immers een uitstekend alternatief en daarnaast nog gratis ook.

Mocht Whatsapp offline zijn, dan kan je dus een old school MMS of SMS berichtje versturen naar een contactpersoon. Wil je toch gewoon gratis kunnen chatten met je contactpersonen? Zorg dan dat niet alleen jij maar ook je contactpersonen een Whatsapp alternatief gebruiken, zoals Telegram of Facebook Messenger. Je kan dan altijd gratis chatten, zelfs videochatten mits je een internetverbinding tot je beschikking hebt.

Misschien is er geen Whatsapp storing

Mensen zetten nogal eens een computer aan, zien dat er geen internet is en denken dan dat de internetprovider een technisch probleem heeft. In veel gevallen zit de internetkabel er niet in of staat een modem uit. Bij een Whatsapp storing werkt het vaak net zo. Als je denkt dat je last hebt van een storing, controleer dan eerst een aantal zaken. Hieronder een checklist met zaken die je kan nalopen voordat je er vanuit kan gaan dat er echt een storing is.

  • Heb je internet op je smartphone of tablet? De makkelijkste manier om dit te checken is door een website te bezoeken. Als dat mogelijk is weet je dat het in elk geval niet aan je internetverbinding ligt.
  • Gebruik je de laatste versie van Whatsapp? Als je een oudere versie gebruikt kan je er misschien niets mee.
  • Heeft je smartphone Android OS 2.3.3 of hoger? Of, als je een iPhone gebruikt moet je minimaal iOS 7 hebben. Anders werkt de app niet, hij is dan niet ondersteund omdat het besturingssysteem op je smartphone te oud is.
  • Op een tablet werkt Whatsapp niet. Tenzij je een tablet hebt met een 3G of 4G SIM kaart, waarmee je ook kan bellen. Als je een smartphone hebt waarop de app werkt kan je de deze op je tablet gebruiken met Whatsapp web.
  • Andere apps of nieuwe updates kunnen wel eens storingen veroorzaken. Schakel je smartphone even helemaal uit en zet deze daarna weer aan. Met een beetje geluk werkt het nu wel.
  • Heel soms kan het aan een WiFi netwerk liggen. Schakel WiFi uit of probeer een ander WiFi netwerk.
Whatsapp storing
5 (100%) 4 votes
Titel
Whatsapp storing? Het kan aan iets anders liggen
Naam artikel
Whatsapp storing? Het kan aan iets anders liggen
Beschrijving
Veel mensen denken bij een Whatsapp storing dat het aan hun internetprovider ligt of de app zelf. Dat hoeft niet het geval te zijn, er kunnen vele andere oorzaken zijn.
Auteur
Uitgever
Dutch Unity
Logo