Whatsapp hacken

Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is om Whatsapp te hacken. Kan het eigenlijk wel? Wat is ervoor nodig? En hoe voorkom je dat iemand je Whatsapp account hackt?

Gratis Whatsapp hack tools: hoe werkt het?

Zoals veel mensen weten heeft Facebook de chatapp enkele jaren geleden overgenomen. Sinds Facebook de app heeft overgenomen zijn er een hoop verbeteringen toegevoegd. Met name Whatsapp web is een fantastische toevoeging maar ook de beveiliging is over het algemeen een stuk beter geworden. Als een goede hacker een beveiligingsgat weet te vinden kan hij of zij meerdere dingen doen.

hacking whatsappContact opnemen met Facebook, het bedrijf betaalt mensen die beveiligingsgaten weten te vinden. De meeste hackers kiezen hiervoor, de beloningen zijn soms behoorlijk hoog. Er zijn ook hackers die het beveiligingsgat zelf benutten. Ze maken er gebruik van en delen de informatie met niemand.

En, dan zijn er hackers die een Whatsapp hack tool aanbieden voor vrij veel geld. Met zo’n tool kan iedereen dan Whatsapp hacken. Maar, Facebook zoekt zeer actief naar dergelijke hack tools. Als ze uitvinden dat er een tool is die een beveiligingsgat gebruikt, zullen ze het gat zo snel mogelijk dicht maken. Een tool, waar je soms honderden euro’s voor betaalt, werkt dan na enkele dagen niet meer.

Gratis Whatsapp hack tools, die zijn er al helemaal niet. Er zijn veel websites die beweren dat ze je kunnen helpen om online gratis Whatsapp te hacken. Ze willen geld aan je verdienen door je reclames te laten zien, maar online Whatsapp hacken, dat kunnen ze helemaal niet aanbieden. Koop dus nooit dergelijke hack tools en maak nooit gebruik van belachelijke websites die je inruil voor geld of je email adres willen ‘helpen’ om online Whatsapp te hacken. In bijna alle gevallen moet je met je telefoon betalen voor een tool die helemaal niets doet.

Kan Whatsapp wel gehackt worden?

Whatsapp is relatief veilig maar natuurlijk kan ook de app gehackt worden. Het kan zelfs op meerdere manieren. De meest voorkomende manier is door iemand smartphone in handen krijgen. Als er dan een keylogger word geinstalleerd, is niet alleen alles wat er met Whatsapp wordt gedaan zichtbaar, alles wat de gebruiker typt is zichtbaar. Je kan zien wanneer en zelfs waar iemand iets schrijft en doet. Er zijn programma’s die meer doen dan een keylogger.

Alles word opgenomen, de camera en luidspreker. Telefoon en chatgesprekken worden ook opgenomen. Iemands GPS locatie is zichtbaar, zodat je precies weet waar iemand is. Dit kan al met doodsimpele tools die gemaakt zijn voor overbezorgde ouders. Maar er zijn ook speciale smartphones, die een chip hebben, waar dit mee kan. Dan koopt iemand dus een telefoon, geeft die aan zijn of haar partner en kan alles volgen.

Android Whatsapp hacken

Sinds enkele weken is het mogelijk om allerlei soorten bestanden naar contactpersonen te sturen. Voorheen konden alleen afbeeldingen en video’s worden verstuurd. Maar nu dus ook allerlei andere bestanden en daar kunnen dus ook schadelijke bestanden tussenzitten.

Als je een Samsung smartphone hebt of een ander merk dat ook het Android besturingssysteem gebruikt, moet je met name oppassen voor .APK bestanden. Dit zijn installatiebestanden voor Android. Als je een .APK bestand binnenkrijgt, open deze dan nooit. Doe je dat wel, dan krijg je de melding dat je ‘bestanden uit onbekende bron toestaan’ moet aanvinken. Sommige mensen hebben deze optie altijd aanstaan. Op het moment dat je een .APK bestand installeert, maar niet zeker bent of dit bestand veilig is, kan je een
virus, keylogger of andere schadelijke apps, installeren. Neem het risico niet, ook niet als je iemand vertrouwt. Mogelijk weet degene die het verstuurt ook niet precies wat het is. Hetzelfde gaat op voor de iPhone en iPad. Alleen heeft het een installatiebestand dan geen extensie .APK maar .IPA.

Tips; voorkomen dat Whatsapp gehackt word

Hieronder enkele tips om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van een Whatsapp hack.

  • Neem geen smartphone of tablet aan van mensen die je niet kent of vertrouwt. Ze kunnen er van alles opgezet hebben. Vertrouw je het niet? Ga langs een winkel van je telecomprovider en vraag om advies.
  • Laat je smartphone of tablet nooit onbeheert liggen. Zorg dat vreemden en mensen die je niet vertrouwt er niet aan kunnen zitten.
  • Accepteer geen bluetooth connecties met vreemde apparaten. Sta nooit toe dat je een bestand via bluetooth accepteert van een onbekend apparaat, al helemaal niet in het openbaar. (trein, bus, etc)
  • Log niet automatisch in op WiFi verbindingen. Kwaadwillenden kunnen een nep WiFi netwerk opzetten en al het verkeer onderscheppen. Ook kunnen ze dan makkelijker iedereen die het netwerk gebruikt app’s laten installeren.
  • Gebruik een VPN om veilig in te loggen als je een open WiFi netwerk gebruikt. Het is dan niet mogelijk om je activiteiten te onderscheppen.
  • Klik nooit zomaar op vreemde links. Hackers verspreiden soms links naar websites waar bestanden op staan die je smartphone kunnen besmetten of overnemen.
  • Gebruik een goed anti-virus programma. Ze houden niet alles tegen maar kunnen wel degelijk helpen.
  • Maak wekelijks, indien gewenst dagelijks, een backup. Sla de backup op een veilige plek op. Als er iets fout gaat, kan je je smartphone of tablet terugzetten naar de fabrieksinstellingen en de backup gebruiken.
Titel
Hack Whatsapp?
Naam artikel
Hack Whatsapp?
Beschrijving
Whatsapp hacken is mogelijk maar het is alles behalve makkelijk. Lees in dit artikel hoe je een hack voorkomt.
Auteur
Uitgever
Dutch Unity
Logo